Teknikken

Kunsten for en biograf er, at være spækket med teknik - og at alt glider, uden at publikum lægger mærke til den megen teknik.

 

Filmprojektor

 

I Glostrup Bio kastes billederne op på vores 50,35 kvadratmeter store skærm.

Vores enorme Dolby Digital SP 650-forstærker kan råbe en stadionhal op - vel at mærke i en standard, der overgår THX-normerne. Vi har mulighed for at køre med udvidet surroundlyd, der normalt har 5.1 kanaler. Vi har 7.1. Det gør fornemmelsen af at være midt i det hele endnu mere effektiv.

Centralt i projektørrummet står den sidste nye model indenfor digital filmvisning, installeret i december 2011: En kæmpe projektor, Barco DP 15 2K-15C. Den kaster et knivskarpt billede på lærredet - uanset om det er en film i 2D eller i 3D.

Projektorlinse

 

Projektoren styres af vores lige så nye Doremi-filmserver med 4 T-harddiske. Serveren styrer hele forestillingen fuldautomatisk, fra start til slut.

 

Biografens nu gamle kinomaskiner fra Kinoton står stadig i operatørrummet, men bruges kun ved særlige arrangementer, eller hvis en film kun bliver produceret som 35 mm-film.

 

Desuden har vi i operatørrummet en Blu-Rayafspiller, der bruges i forbindelse filmfestivals og lukkede arrangementer. Og så har vi også en computer, der f.eks. benyttes til live streaming i forbindelse med debatter ved Dox:Bio-visninger.

 

Alle disse maskiner står i selve biografens hjerte: Operatørrummet på første sal.

Her kan du se et par billeder af vores nye maskiner, som vi fik installeret i løbet af 2001.

 

 

    

    Forstærkertårn

Detalje fra kinomaskine

En af to kinomaskiner