Glostrup Bio - kort fortalt

 

Glostrup Bio blev bygget i 1947 som den anden biograf i Glostrup. Bygherren var Poul Langebek, som også drev den gamle biograf på Heggelunds Allé. Den nye biograf, der er tegnet af den kendte biografarkitekt Erik Engelstoft, var fra start en af de bedst indrettede i Københavnsområdet.

 

I 1982 blev biografen købt af Glostrup Kommune, der drev den via forpagtere frem til 2000. Der ønskedes nu en mere økonomisk driftsform. Biografforeningen Sofarækken blev efter et borgermøde stiftet den 12. marts 2000, og kommunen ansatte 1. maj 2000 en professionel biografleder. Formålet med at danne foreningen var, at en kreds af frivillige skulle varetage praktiske opgaver i forbindelse med biografens forestillinger. Sofarækken har nu ca. 85 aktive og ca. 550 almindelige medlemmer. Der er desuden etableret en børnefilmklub, der har god fremgang.

 

Det er lykkedes at bevare biografens hyggelige og let nostalgiske præg med én stor sal samtidigt med, at biografen gennem moderniseringer i 2002, 2006, 2012, 2014 og 2015 er bragt i topklasse med hensyn til indretning, komfort og det tekniske udstyr til billeder og lyd. I salen er der plads til 256 tilskuere, og der er god benplads og godt udsyn fra alle sæder. Biografen benyttes i stigende omfang af virksomheder, foreninger og institutioner til begivenheder, som den store sal egner sig godt til.

 

I 2008 blev der indgået kontrakt med Glostrup Kommune, således at det fulde ansvar for driften blev overdraget Biografforeningen Sofarækken, der samtidigt ansatte den hidtidige biografleder. Glostrup Kommune ejer fortsat bygningerne og støtter biografen med en årlig bevilling.