BIOGRAFKLUB DANMARKS PROGRAM FOR SÆSON 2022-2023

Biografklub Danmark har valgt de 10 film, der udgør Biografklubbens kommende sæson. Der venter det danske biografpublikum et stjernespækket filmprogram fyldt med både danske og udenlandske film.

Med et medlemskab til Biografklub Danmark gives der halv pris på biografbilletten til 10 udvalgte kvalitetsfilm i de danske biografer. De film der er med i Biografklub Danmarks program for den nye sæson 2020-2021 inkluderer følgende:

Medlemskaber kan købes fra 1. august i vores billetsalg eller på www.biografklubdanmark.dk

1. Bamse - Biografpremiere d. 25.08.22
2. Hvor flodkrebsene synger - Biografpremiere d. 29.09.22
3. Fædre og mødre- Biografpremiere d. 3.11.22
4. Den perfekte chef - Biografpremiere d. 1.12.22
5. Babylon- Biografpremiere d. 19.01.23
6. Kysset - Biografpremiere d. 22.02.23
7. The Fabelmans - Biografpremiere d. 23.03.23
8. Close - Biografpremiere d. 27.04.23
9. What's love got to do with it - Biografpremiere d. 25.05.23
10. Toves værelse - Biografpremiere d. 22.06.23

1. Bamse

Anders W. Berthelsen i rørende feelgood-drama om et af Danmarks store musikkoryfæer

Bag det varme smil og smækbukserne gemmer der sig en stærk og rørende fortælling om en mands livslange stræben efter anerkendelse og kærlighed. Flemming Bamse Jørgensen bliver som den eneste af 12 søskende bortadopteret. Flemmings adoptivfar ønsker, at Flemming skal overtage familiens fabrik, men til faderens skuffelse vælger Flemming musikken og bliver frontmand i Bamses Venner. En splittet baggrund, der sætter sig dybe spor i Flemmings liv. ’Bamse’ er et varmt og menneskeligt drama, der med Bamses største hits som lydtæppe fortæller hans overraskende livshistorie.

I titelrollen som den folkekære danske musiker, der har givet os klassikere som ’Vimmersvej’ og ’I en lille båd der gynger’, ses en af Danmarks absolut største filmstjerner Anders W. Berthelsen.

2. Hvor flodkrebsene synger

En fantastisk kærlighedshistorie og et medrivende mordmysterie baseret på Delia Owens’ internationale bestseller

’Hvor flodkrebsene synger’ fortæller historien om Kya, en forladt pige, som selv har fundet vej til voksenlivet i de farlige marskområder i North Carolina. Gennem mange år har rygterne om ’Marskpigen’ hjemsøgt Barkley Cove og isoleret den skarpsindige og stålfaste Kya fra samfundet. Draget af to unge mænd fra byen begynder Kya at åbne sig for den nye og opsigtsvækkende verden. Men da en af mændene bliver fundet død, bliver Kya straks udråbt som den hovedmistænkte.

3. Fædre og mødre

Stjernespækket, tåkrummende dansk komedie om forældre og deres børn

’Fædre og mødre’ er en komedie om ægteparret Piv og Ulrik, der skal tilkæmpe sig en plads i forældregruppen i datterens nye klasse. Hierarki, rivalisering, uigennemskuelige dagsordner … og Aula. Her oplever de forældreskab i yderste potens, og oveni alt det nye skal de nu på årets famøse og stærkt populære hyttetur. Piv og Ulrik skal stå deres prøve og blive en del af forældregruppen. Spørgsmålet er: Hvad er man villig til at gøre for sit barn?

4. Den perfekte chef

Fantastiske Javier Bardem i årets kulsorte komedie

‘Den perfekte chef’ er ikke kun en masterclass i underspillet, komisk timing fra Javier Bardems side, men også en ætsende, underfundig satire over livet på en helt almindelig arbejdsplads. Blanco (Bardem) driver et familieforetagende og håber på at modtage en særlig udmærkelse for sin indsats, men projektet vanskeliggøres, blandt andet af en fyret medarbejder på hævntogt, af Blancos nærmeste medarbejders eksistentielle krise og af chefens alt andet end uskyldige interesse for den unge, smukke marketingpraktikant.

 

5. Babylon

Stjernespækket storfilm om 1920’ernes Hollywood med Brad Pitt og Margot Robbie

’Babylon’ giver et fascinerende indblik i Hollywoods guldalder i 1920’erne, ikke mindst i overgangen fra stumfilm til talefilm. Filmens karakterer inkluderer nogle af datidens legendariske personligheder som Charlie Chaplin, John Gilbert og Clara Bow. Alle ikoner fra de brølende 20’ere, der på hver sin måde omfavnede udviklingen mod en stadig mere moderne filmindustri.

 

6. Kysset

Bille August og Esben Smed genforenes i storslået, romantisk drama

Danmark 1914. Anton Abildgaard er en nobel og pligtopfyldende ung mand, hvis højeste prioritet er at afslutte sin officersuddannelse i kavaleriet med ære. Men det bliver en skæbnesvanger aften, da han bliver inviteret til bal hos den lokale baron Løvenskjold. Anton byder intetanende husets datter, Edith, op til dans,
men da det viser sig, at hun er lam efter en tragisk rideulykke, rammes den unge løjtnant af skyldfølelse over at have sat pigen i forlegenhed. Han får stor medlidenhed med hende, mens hun forelsker sig brændende i ham …

 

7. The Fabelmans

Steven Spielbergs familiedrama baseret på hans egen opvækst

’The Fabelmans’ er et rørende coming of age-drama om drengen Sammy Fabelmans opvækst i efterkrigstidens USA. Steven Spielberg har både skrevet og instrueret filmen, som er løst baseret på hans egen opvækst. ’The Fabelmans’ giver et spændende indblik i, hvor stjerneinstruktøren har fået sin inspiration og store kærlighed til film fra.

 

8. Close

Cannes-sensationen er årets hjerteknuser

Lukas Dhonts storgribende drama modtog juryens ’Grand Prix’ i Cannes, hvor et panel bestående af 75 af verdens førende kritikere kårede filmen som festivalens suverænt bedste. ’Close’ fortæller om Léo og Rémis tætte venskab – i skolen og i blomstermarkerne, hvor de og forældrene bringer høsten i hus. Da  skolekammeraterne skyder en kile ind i forholdet, får det fatale følger. Mere skal ikke afsløres her, men vi lover, at det billedskønne og ekstraordinært velspillede drama ikke vil efterlade nogen uberørte.

 

9. What's love got to do with it

Hjertevarmt, romantisk drama med Lily James og Emma Thompson. Britisk, når det er bedst!

Hvordan finder man kærligheden i dagens verden? For dokumentarskaberen Zoe (Lily James) har dating nemlig kun ført til dårlige jokes og sjove anekdoter, til stor fortrydelse for sin bedrevidende mor (Emma Thompson). I jagten på nye metoder for at finde kærligheden introducerer Kazim (Shazad Latif), Zoes gode ven og nabo, hende for ”tvangs”-ægteskabet efter hans forældres gode eksempel. Mens Zoe filmer Kazims håbefulde rejse fra London til Lahore, hvor han skal giftes med en pakistansk kvinde udvalgt af forældrene, begynder hun at spekulere over, om man kan lære noget af en anden tilgang til at finde den store kærlighed.

 

10. Toves værelse

I 1960’erne lever Tove Ditlevsen sammen med Ekstra Bladets chefredaktør Victor Andreasen i et stormombrust ægteskab, der har sin helt egen særlige dynamik, og hvor der er kort vej fra kærlighed til
had, fra elskelige komplimenter til ond sarkasme. Da den unge forfatter Klaus Rifbjerg kommer til frokost for at diskutere deres fælles lidenskab, litteratur, har han ingen ide om, hvad der venter ham. Men inden længe bliver han en brik i deres ægteskabelige magtspil, hvor alle kneb gælder.