BIOGRAFKLUB DANMARKS PROGRAM FOR SÆSON 2023-2024

Biografklub Danmark har valgt de 10 film, der udgør Biografklubbens kommende sæson. Der venter det danske biografpublikum et stjernespækket filmprogram fyldt med både danske og udenlandske film.

Med et medlemskab til Biografklub Danmark gives der halv pris på biografbilletten til 10 udvalgte kvalitetsfilm i de danske biografer. De film der er med i Biografklub Danmarks program for den nye sæson 2023-2024 inkluderer følgende:

Medlemskaber kan købes fra 1. august i vores billetsalg eller på www.biografklubdanmark.dk

  1. Når befrielsen kommer - premiere d. 24.08.23
  2. Madeleines Paris - premiere d. 28.09.23
  3. Hygge! - premiere d. 26.10.23
  4. Synkefri - premiere d. 30.11.23
  5. Farven lilla - premiere d. 18.01.24
  6. Rom - premiere d. 22.02.24
  7. Past Lives - premiere d. 21.03.24
  8. Hammarskjöld - premiere d. 18.04.24
  9. Fuld af kærlighed - premiere d. 23.05.24
  10. One Life - premiere d. 20.06.24

1. Når befrielsen kommer

PILOU ASBÆK SPILLER HOVEDROLLEN I DET FÆNGSLENDE DRAMA OM MOD OG MEDMENNESKELIGHED

Da højskoleforstanderen Jacob (Pilou Asbæk) beordres til at huse over 500 tyske civile flygtninge i den sidste tid af besættelsen, sættes han og hans hustru, Lis (Katrine Greis-Rosenthal), i et umuligt dilemma. Hvis familien hjælper flygtningene, vil de blive stemplet som forrædere og risikerer dermed at miste alt. Men hvis Jacob og Lis ikke hjælper, vil mange sandsynligvis dø. Familien presses til det yderste, og Jacob og Lis skal nu træffe et valg, der vil ændre deres liv for altid ...

Inspireret af virkelige begivenheder skildrer filmen et mørkt kapitel i danmarkshistorien: håndteringen af de 250.000 civile tyske flygtninge, som kom til Danmark i foråret 1945. Filmen er optaget on location på og i områderne omkring Ryslinge Højskole på Fyn. Her blev der også i virkelighedens verden
oprettet interneringslejr for tyske flygtninge i 1945.

2. Madeleines Paris

Den 92-årige Madeleine bestiller en taxa, der skal køre hende til det hjem, hvor hun skal tilbringe sin sidste tid. Taxachaufføren Charles, der henter Madeleine, har et godt hjerte, men kæmper med alt – også med økonomien. Da Madeleine ikke har travlt med at komme frem, tager de en lang omvej gennem Paris’ fantastiske gader. En tur, der udvikler sig til at blive uforglemmelig for dem begge. Sløret løftes for Madeleines forbløffende liv, og et unikt venskab spirer mellem de to. Et venskab, der ændrer deres liv for altid. Med lige dele latter og tårer er ’Madeleines Paris’ en uimodståelig fortælling om livets forunderlige veje.

3. Hygge!

VELSPILLET OG MORSOMT KOMEDIEDRAMA MED BLANDT ANDRE SOFIE TORP OG JOACHIM FJELSTRUP

Syv venner mødes til en overdådig middag i et idyllisk sommerhus. Scenen er sat til en skøn aften med god mad, dejlig vin og ikke mindst masser af hygge. Men under overfladen lurer en række tikkende bomber af hemmeligheder og intriger, og som aftenen skrider frem, begynder glansbilledet at slå revner.
Vennerne forsøger krampagtigt at bevare den gode stemning, alt imens en lavine af skeletter vælter ud af skabet og truer med at vende op og ned på alting.

 

4. Synkefri

RØRENDE DRAMA BASERET PÅ VIRKELIGE BEGIVENHEDER

I 1981 forliser den synkefri redningsbåd RF2 under en redningsaktion ved Hirtshals Havn, og ni mænd mister livet. Da myndighederne placerer ansvaret for ulykken hos styrmanden på båden, sætter hans søn Henrik sig for at efterforske ulykkens egentlige årsag for at rense sin fars navn. I sin jagt på sandheden skal Henrik kæmpe mod byens fiskere, som frygter, at ulykken vil koste arbejdspladser, og mod myndighederne, der for alt i verden vil undgå en offentlig skandale. Alt imens truer sorgen med at splitte Henriks familie. ’Synkefri’ er et gribende og menneskeligt drama om kampen for retfærdighed.

 

 

5. Farven lilla

NY MODIG OG MUSIKALSK VERSION AF DEN ELSKEDE KLASSIKER PRODUCERET AF BLANDT ANDRE OPRAH WINFREY OG STEVEN SPIELBERG

Oplev den ekstraordinære historie om tre kvinder, der deler et ubrydeligt bånd. Filmen er baseret på Alice Walkers Pulitzerprisvindende bestseller fra 1982 og den Tonyprisvindende musical af samme navn. ’Farven lilla’ er en skelsættende historie om at finde sin egen stemme. Filmen er instrueret af Blitz Bazawule, som er en filmskaber med en unik stemme og en enestående kunstnerisk vision. Som Oprah Winfrey siger: ”This movie is not your mama’s Color Purple – but your mama will love it, too!” På rollelisten ses et dygtigt hold, herunder Taraji P. Henson som Shug Avery, Danielle Brooks som Sofia, Colman Domingo som Mister, Corey Hawkins som Harpo og mange flere.

 

 

6. Rom

ROMANTISK FEELGOOD-DRAMA OM KÆRLIGHEDEN PÅ DEN LANGE BANE

Gerda (Bodil Jørgensen) og Kristoffer (Kristian Halken) er taget på en forlænget weekendtur til Rom for at fejre deres bryllupsdag og et langt ægteskab. De skal genopleve byen, hvor Gerda som ung gik på kunstskole. Men turen går ikke helt som forventet. Da parret møder Gerdas karismatiske kunstlærer og tidligere flamme, Johannes (Rolf Lassgård), havner Kristoffer på sidelinjen, mens Gerda jagter sin ungdom i Roms gader og stræder.

 

 

7. Past Lives

MODERNE KÆRLIGHEDSDRAMA, DER GÅR LIGE I HJERTET

De to dybt forbundne barndomsvenner Nora og Hae Sung bliver splittet fra hinanden, da Noras familie emigrerer fra Sydkorea til Canada. To årtier senere bliver de genforenet i New York i en skæbnesvanger uge, hvor de konfronteres med begreber som skæbne, kærlighed og de valg, der skaber et liv.

 

 

8. Hammarskjöld

VELSPILLET SVENSK POLITISK DRAMA OM DEN VERDENSBERØMTE DAG HAMMARSKJÖLD

I 1961 har Dag Hammarskjöld kun et år tilbage på posten som FN’s generalsekretær. Herefter skal han flytte tilbage til sit hus i Österlen, hvor han kan se frem til et mere roligt liv efter otte år på posten midt i det verdenspolitiske centrum. Men den kolde krig raser om ørerne på Hammarskjöld, og især Congo tager hans opmærksomhed. Dag Hammarskjöld har nemlig påtaget sig opgaven at formidle fred i landet. En umulig opgave, mener mange. En selvmordsmission ifølge andre. Filmen er en intens, spændende og rørende fortælling, der bringer os lidt tættere på den elegante og stålsatte, verdensberømte svenske diplomat.

 

 

9. Fuld af kærlighed

DANSK STJERNEINSTRUKTØRS GRIBENDE FAMILIEDRAMA

Efter den succesfulde og anmelderroste ’Vores mand i Amerika’ er Christina Rosendahl tilbage med ’Fuld af kærlighed’, hvor de store verdensbegivenheder er skiftet ud med det nære og familiære. Filmen handler om en middelklassefamilie, som på overfladen har en lykkelig og perfekt tilværelse. Men bag facaden er familien tæt på opløsning på grund af farens eskalerende forbrug af alkohol. Efter flere år med svigt og brudte løfter siger de endelig fra overfor faren: ”Stop med at drikke, eller vi forlader dig!” De må dog snart erkende, at løsningen hviler på alles skuldre.

10. One Life

ANTHONY HOPKINS I GLANSROLLE SOM NICHOLAS WINTON, DER ÆNDREDE VERDEN — ÉT LIV AD GANGEN

’One Life’ fortæller den inspirerende og sande historie om Sir Nicholas ’Nicky’ Winton (Anthony Hopkins), hvis bestræbelser på tærsklen til 2. verdenskrig reddede mere end 600 børn fra deres undergang i hænderne på nazisterne. Nicky er bankmand med et stort humanistisk hjerte. Da han rejser til Prag i 1938 og ser situationen for de flygtende jøder, beslutter han sig for at hjælpe de børn, der skal transporteres med tog til koncentrationslejrene. Det er et kapløb med tiden. Hvor mange kan han nå at befri, før det er for sent? Er det en sejr blot at redde ét liv? ’One Life’ er en enormt rørende og livsbekræftende film om viljestyrke, dedikation og tilgivelse.